Loading Events
09 May

Saturday morning, April 25th is Race Officials’ Training Day at Calabogie Motorsports Park for Pit Lane, False Grid and Scrutineering.

 

AGENDA

 

 

 

FALSE GRID  – Dave Goddard

                                                                                                                                   

9:00 – 10:45                              Classroom                                            105 min

 

11:00 – 11:30                            Live Fire Training                                   30 min

 

11:45 – 12: 15                           False Grid                                             30 min

 

12:30 – 1:00                              Debrief + Exam                                     30 min

           

195 min

 

 

 

PIT LANE – Denis Castilloux, Kevin Glass                                                                  

                                                                                                                                   

9:00 – 10:00                              Classroom                                            60 min

 

10:15 – 10:45                            Live Fire Training                                   30 min

 

11:00 – 11:45                            Pit Lane                                                45 min

 

12:00 – 1:00                              Debrief + Exam                                     60 min

           

 

195 min

 

Included is a 30 minute Live Fire Session for all being delivered by the Calabogie Safety Team. The knowledge from that one session is transferable to any situation involving fire that you might encounter – time very well spent.

 

There will be lots of opportunities to use the Pit lane and False Grid training this season, not only at Calabogie but at other race tracks as well. Foe example, Shannonville Motorsport Park has reached out asking for support for their two major race events being held there this summer.

 

Knowledge from proper accredited training will help you do your job efficiently and safely at any event at Calabogie Motorsports Park. In addition, a prerequisite for obtaining a CASC-OR Official’s License – that then opens doors for you to work at other race tracks – is that you have completed the approved training.

 

Attached is the agenda for the morning of April 25th. Please take a look and let me know if you would like to register for accredited training. Class size is limited. If you have already registered, please tell a friend about the opportunities to become a race official and point them my way for more information!!

 

Thank you!

Terry Dale

 

Race Director

Calabogie Motorsports Park

Details

Date:
May 9

About CMP

 

This world-class facility is home to the longest track in Canada, consisting of 20 turns, measuring 40 feet wide, and featuring a 2,000 ft long straightaway.

Since opening in the fall of 2006, the Alan Wilson designed track has become the preferred destination for North American motorsports enthusiasts. Our track has been designed to provide a challenging, safe and charismatic venue for amateur and club level performance drivers.

Read More

Join our Newsletter

 

Keep up with the latest from CMP by joining our newsletter!

Contact Us

 
Phone:
Address:
462 Wilson Farm Road, Calabogie, ON K0J 1H0 (Canada)